Пошук шрифтів
ТарифиСкачати Агент
Товари додані у кошик
Увійти

36 Days of Type на Rentafont

36daysoftype_Cover

Беручи участь у всесвітньому дизайнерському флешмобі #36daysoftype ми вирішили не малювати літери вручну, а змішати шрифти Rentafont за певним принципом. Для кожної літери й цифри ми обирали популярний тег, відкривали пошук Rentafont і знаходили за цим тегом шрифти. Далі обирали 10–15 накреслень та, за допомогою рівномірного змішування, створювали шрифтовий образ. Таким чином з’явились узагальнені шрифтові стереотипи: смачні, казкові, дитячі, марсіанські, джазові форми, а також форми, характерні для десятиріч 20-го століття: шрифт 1920-х, шрифт 1930-х, шрифт 1980-х та інші.

На прикладі українського шрифтового стереотипу можна побачити як саме з різних шрифтів створюються узагальнені шрифтові образи.

Цього року ми не просто робили пости у соцмережах, а надрукували одразу весь комплект літер у вигляді Каталогу Шрифтових Колекцій Rentafont. На цьому відео показано як він виглядає:

26 шрифтових колекцій на кожну літеру

10 шрифтових колекцій для десятиріч 20-го століття

Бонусна колекція

Шрифти у пізньому радянському стилі. Багато з них помічено в серіалі Чорнобиль від HBO, а один дуже схожий на шрифт із його назви. Вони відмінно передають ту саму сувору постапокаліптичну атмосферу! Шрифти з цієї колекції можна побачити у бонусному відео:

Одна з головних переваг Rentafont – шрифтовий пошук із дуже детальним описом шрифтів з 12000 унікальних ключових слів та опцій українською, російською та англійською. За таким принципом описано понад 4000 шрифтів з латинкою та кирилицею!

З приводу доступу до повної бази описів шрифтів, що регулярно оновлюєтьтся, датасетів для навчання нейромереж, API шрифтового пошуку, пишіть на info@rentafont.com.

Дивіться також інші шрифтові колекції:

Користуючись цим сайтом, ви даєте згоду на Використання cookies