Пошук шрифтів
ТарифиСкачати Агент
Товари додані у кошик
Увійти

Наслідки російського вторгнення в Україну

Support-Ukraine-cover

Цей пост я мав би написати кілька днів тому, але дуже важко працювати, коли постійно треба ховатися в укриття від авіаційних чи ракетних ударів. 24 лютого 2022 року російський диктатор почав новий етап агресії протии України! Кожне велике місто зазнає ракетних атак, авіаударів, облоги чи вторгнення окупаційних військ. Деякі міста не бачили таких руйнувань навіть під час другої світової війни.

Усі наші співробітники живуть в Україні, тому зараз працюють епізодично, коли є можливість, через це оновлення Rentafont трохи затримується. Але сайт працює як завжди, сервер знаходиться не в Україні.

Ми запустили Rentafont у 2013 році, до першого нападу росії на Україну, як міжнародний маркетплейс із пріоритетом на кириличних шрифтах. Юридично Rentafont – американська компанія, але всі засновники та співробітники – українці. Як і всі маркетплейси, ми не робили виключень для країн проживання правовласників. Але всьому є межа. Rentafont приєднується до санкцій проти росії.

Останні дні ми працювали над швидким способом зняти з продажу шрифти, чиї правовласники мають економічні зв'язки з російською федерацією. Наразі ці шрифти залишаються у пошуку та каталозі, але при спробі орендувати чи купити їх ми говоримо, що вони зняті з продажу та пропонуємо підтримати Україну купивши українські шрифти. Після падіння кремлівського диктатора та звільнення України від російських військ, можливо, ці шрифти знову можна буде купити та орендувати.

До падіння злочинного режиму путіна, кожен рубль податків кожного росіянина, незалежно від його поглядів чи моїх особистих симпатій, йде на обстріли мирних міст і сел Україні. Ми повинні виключити будь-яку економічну підтримку країни-агресора, щоб їх диктатор був змушений припинити війну.

До захисту України долучилися усі громадяни, одні взялися за зброю, інші стали волонтерами. Дизайнери та інші люди творчих професій роблять корисну інфографіку, постери, відео про підтримку України.

Плакат Василя Боярчука з українським шрифтом Almaz

А Rentafont надає дизайнерам українські шрифти безкоштовно, за спеціальною ліцензією (напишіть нам), а гроші від продажу стандартних ліцензій допомагають українським шрифторобам. Також ми жертвуємо у Благодійну Організацію «Повернись живим».

Корисні посилання:

Користуючись цим сайтом, ви даєте згоду на Використання cookies