Пошук шрифтів
ТарифиСкачати Агент
Товари додані у кошик
Увійти

Перший шрифт для колонії на Марсі

MarstType-font-cover1

Я вірю, що зовсім скоро людство зробить новий «гігантський стрибок» на Марс! Ця велика місія гідна власного шрифту. Поки вчені готуються до освоєння нової планети, Rentafont робить перший мультиглобальний шрифт.

Новий шрифт під назвою Mars Type повинен стати для Марса тим самим, чим був Gill Sans для Англії або Helvetica для всієї Землі.

Mars Type – це ґротеск з відкритими формами та іншими рисами, що підвищують його розрізнюваність і читабельність. Ідеально підходить для навігації та інтерфейсів у марсіанській колонії. Головною фішкою шрифту є особлива форма овалів (ідеальне коло зовні, «ілюмінатор» всередині) та відповідність кута нахилу деяких знаків (слеш) куту нахилу осі обертання Марса – 25,19°. Вертикальні зрізи відкритих знаків, як у шрифтах Futura та Gill Sans, дозволяють новому шрифту бути містким, як гуманістичні ґротески, зберігаючи геометричність. Розробку цього шрифту розпочав Євген Садко у 2018 році.

UPD: Дивіться перше в світі відео про шрифт у форматі 360°!

Обирайте якість 4K щоб побачити максимум деталей цього медитативного польоту по орбіті Марса )

Зараз цей шрифт у розробці. На момент публікації цього допису він має:

  • латинку та кирилицю;
  • цифри й знаки пунктуації;
  • кернінг для англійських, українскьих та російських символів.

UPD: Шрифт готовий! Скачати Mars Type безкоштовно
UPD2: Шрифт оновлений! Орендувати/купити варіативний шрифт Mars Type PRO

У першій версії марсіанського шрифту обов'язково буде кирилиця у традиційному вигляді та додаткові графеми, оптимізовані для української мови.

Публічний реліз Mars Type на rentafont.com, rentafont.com.ua та rentafont.ru буде на початку 2019 року. Основне накреслення або навіть увесь шрифт можна буде завантажити безкоштовно.

Зареєструйтеся на Rentafont, щоб не проґавити цей епічний момент!

UPD: Шрифт готовий! Скачати Mars Type безкоштовно
UPD2: Шрифт оновлений! Орендувати/купити варіативний шрифт Mars Type PRO

У чому сенс шрифту для Марса

Сподіваюся, ви розумієте, що справа не просто в піарі на хайповій темі Марса. Я роблю шрифт Mars Type, щоб підтримати дві дуже важливі для мене ідеї: мрію про освоєння космосу в мирних цілях та мрію про популяризацію типографії та шрифтового дизайну, особливо в Україні.

У моїй країні багато людей користуються шрифтами нелегально. Деякі взагалі не усвідомлюють, що шрифт – це важливий засіб візуальної комунікації. Таке нерозуміння гальмує розвиток нашого шрифтового ринку та всієї сучасної української культури. Тому я хочу, щоб українці частіше чули про шрифти, усвідомлювали їх як інструменти дизайнера та артефакти культури.

Люди готові розуміти те, про що говорять у ЗМІ, що має конкретного автора. Той, хто знайомий бодай з одним шрифтовим дизайнером, рідше краде шрифти й більше платить за них. Це доводять щорічні опитування користувачів шрифтів по всьому світу.

Спеціальний шрифт для марсіанської колонії обов'язково приверне увагу простих людей. Таким чином, багато хто відкриє для себе не тільки нову планету – Марс, але і нову професію – шрифтовий дизайнер.

Я мрію побувати на Марсі й побачити там якісний шрифт, розроблений для конкретних умов і завдань поселенців, а не для наслідування фантастичним фільмам чи відомим брендам.

Якщо моя ідея вас надихнула, допоможіть новому шрифту дістатися до Марса! Rentafont шукає однодумців для реалізації додаткових завдань:

  • зробити круту відеопрезентацію шрифту; ГОТОВО!
  • донести інформацію про новий шрифт до ESA, NASA, Ілона Маска;
  • додати символи мов, що не входять у латинку та кирилицю;
  • додати іконки та емодзі;
  • зробити Variable Font з діапазонами ширини й насиченості.

Корисні посилання:

Користуючись цим сайтом, ви даєте згоду на Використання cookies